در سال‌های اخیر شهرهای کشور گسترش چشم‌گیری داشته‌اند و روزبه‌روز بر تعداد آسمان‌خراش‌ها، ساختمان‌ها و مجتمع‌ها افزوده می‌شود. متأسفانه زیرساخت‌های آبرسانی شهری، توان همراهی با سرعت بالای شهرسازی را ندارند. از این‌رو به‌مرور فشار آب در مناطق شهری کاهش می‌یابد. یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های سازندگان آسمان‌خراش‌ها و آپارتمان‌ها، آبرسانی با فشار مناسب به بالاترین طبقات ساختمان است.

هر چه ارتفاع طبقات از سطح زمین بیشتر می‌شود، مطمئناً فشار آب به ‌صورت چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند. بهترین راه‌حل برای عبور از بحران انتقال آب، استفاده از بوستر پمپ تقویت فشار در مسیر آبرسانی است. برای تهیه این کالا نکاتی موردنیاز است که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

تجهیزات بوستر پمپ برای مصارف صنعتی و بزرگ و حتی کوچک و خانگی، قابل‌استفاده است.

معرفی بوستر پمپ تقویت فشار

بوستر پمپ تقویت فشار یک ابزار برقی کاربردی برای افزایش فشار آب و ثابت نگه‌داشتن آن در مسیر آبرسانی است. بوسترهای پمپ انواع مختلفی دارند و با توجه ‌به نیاز و مصرف موردنظر، می‌توان مدل‌های پرقدرت و کم قدرت را تهیه کرد. این تجهیزات با استفاده از قدرت موتور خود، به‌واسطه پره‌ها و به کمک مخزن انبساط، فشار آب را در طول مسیر آبرسانی تنظیم می‌کند.

این وسیله باید تقریبا در ابتدای مسیر لوله‌کشی نصب شده و برق و ایمنی آن تامین شود. بعد از نصب و راه‌اندازی این وسیله، فشار آب به‌صورت خودکار توسط ابزار فشارسنج آن اندازه‌گیری شده و با توجه ‌به نیاز، فشار آب را تنظیم می‌کند. برای حفظ سلامت بوسترهای پمپ، اصولا یک اینورتر (کنترل‌کننده جریان برق) به آنها متصل می‌شود تا راه‌اندازی موتور آنها به‌آرامی شکل بگیرد.

روش کار بوستر پمپ

بوستر پمپ تقویت فشار می‌تواند یک موتورپمپ ساده باشد یا یک سری تجهیزات حرفه‌ای از جمله مخزن انبساط، تجهیزات حفاظتی، پنل مدیریت، مخزن تحت‌فشار و موارد دیگر را داشته باشد. به‌صورت کلی اکثر بوسترهای پمپ، از موارد زیر بهره می‌برند:

  • یک یا چند فشارسنج جهت سنجش میزان فشار آب که قابلیت تشخیص سریع تغییر فشار آب را دارند.
  • یک یا چند موتور که به‌واسطه پره‌ها و ساختارهای چرخنده، نیرویی را جهت افزایش فشار آب ایجاد می‌کنند.
  • تجهیزات محافظتی جهت جلوگیری از خرابی‌های برقی، نوسان‌های احتمالی و جلوگیری از ایجاد شوک‌های فشار آب که منجر به خرابی تأسیسات لوله‌کشی می‌شوند.
  • یک یا چند مخزن که برای کنترل دقیق فشار آب مورداستفاده قرار می‌گیرند. پمپ‌ها می‌توانند به کمک این مخزن‌ها، فشار و حجم آب را به‌صورت همزمان کنترل کنند.

مزایا و معایبی که بهتر است بدانید

بوستر پمپ تقویت فشار ابزاری بسیار کاربردی است که زندگی شهری و آپارتمان‌نشینی را آسان‌تر می‌کند. تمامی تجهیزات، مزایا و معایبی دارند که با بررسی درست و دقیق آنها می‌توان تصمیم‌گیری بهتری داشت. مزیت‌های اصلی این تجهیزات عبارت‌اند از:

  • تقویت فشار آب حتی در نقاط مرتفع
  • ثابت نگه‌داشتن فشار آب
  • کمک به جلوگیری از رسوب‌گیری لوله‌ها و ساختارها

همیشه همه ابزارها و تجهیزات، نقاط ضعف و معایبی دارند که بهتر است استفاده‌کنندگان با دانستن آنها، برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشند. عمده معایب بوستر پمپ عبارت‌اند از:

  • نیاز دائمی به منبع برق دارند. در صورت قطعی برق، این تجهیزات عمل نمی‌کنند.
  • هزینه‌های نصب، نگهداری و سرویس آنها باید در نظر گرفته شود.
  • در صورت استفاده از تجهیزات غیراستاندارد و نامعتبر، امکان خرابی زودهنگام و یا آسیب به تأسیسات لوله‌کشی وجود دارد.

نکاتی که باید قبل از خرید بوستر پمپ بدانید

بهتر است قبل از اقدام به خرید تجهیزات بوستر پمپ تقویت فشار و یا هرگونه پمپ‌های تقویت فشار آب، مزیت‌ها و معایب آنها بررسی شوند. سپس باید با درنظرگرفتن تعداد واحدها، خانوار، مصرف، فشار آب منطقه و ابعاد قابل نصب، اقدام به جستجو در مدل‌های مختلف کنید. نکته قابل اهمیت، درنظرگرفتن برندهای معتبر و دارای ضمانت و خدمات پس از فروش است. به‌هیچ‌عنوان بدون اطلاع دقیق، نباید به برندهای نامعتبر و ناشناخته اعتماد کرد.

حتما باید خدمات پس از فروش، دسترسی به تجهیزات تعمیراتی و وجود افراد متخصص در دسترس برای سرویس و تعمیر سالیانه مورد بررسی قرار بگیرند. پیشنهاد ما به شما استفاده از محصولات و خدمات سایت ماست.

نتیجه‌گیری

بوستر پمپ تقویت فشار جزو تجهیزات بسیار پرکاربرد در تجهیز آسمان‌خراش‌ها، ساختمان‌ها و مجتمع‌های بزرگ است. امروزه به علت گسترش شهرها و کاهش شدید فشار آب، استفاده از پمپ‌های تقویت فشار آب حتی در خانه‌های تک‌واحدی و ویلایی نیز افزایش ‌یافته است.

برای خرید صحیح و نصب اصولی بوستر پمپ می‌توانید به محصولات، اطلاعات و نکات ذکر شده در سایت ما مراجعه نمایید.