فیلتراسیون بخش مهمی از سیستمهای دستگاه تصفیه آب صنعتی و غیرصنعتی است. در این فرایند که بهعنوان یک روش پیش تصفیه است، ناخالصیهای فیزیکی و ذرات معلق آب بهوسیله یک یا چند بستر و فیلتر جداسازی میشود. یکی از انواع فیلترهای به کار رفته در این فرایند، فیلتر میکرونی است که در این مقاله به توضیح آن پرداختهایم.
ساختار و نحوه مصرف فیلتر میکرونی
فیلتر میکرونی متداولترین فیلتر در صنعت تصفیه آب است. این فیلترها از دو جنس الیافی (پلیپروپیلن) یا نخ تابیده (پلیاستر) ساخته شدهاند. دستهبندی این فیلترها بر اساس اندازة منافذشان یا بر اساس سایز خود فیلترها است. فیلتر میکرونی درون محفظههایی که هوزینگ نام دارد قرار میگیرد. فیلترهای استوانهایشکل در تعداد و اندازههای مختلف بسته به میزان دبی آب ورودی، در داخل پوسته نصب میشود.
ذرات درشتتر در قسمتهای بیرونی فیلتر و ذرات ریزتر در قسمتهای داخلی فیلتر از آب جدا می شوند زیرا تراکم فیلتر از سطح بیرونی به سطح داخلی افزایش مییابد. با جمع شدن ذرات بر روی فیلتر میکرونی عبور جریان از فیلتر محدود میشود. این محدودیت منجر به کاهش سرعت جریان عبوری و افزایش افت فشار میگردد. چنانچه افت فشار به حداکثر مجازی که توسط تولیدکنندگان تعیین شده نزدیک شود، زمان تعویض این فیلتر است.