این پمپها تحت مهندسی دقیق و خاصی طراحی و تولید شدهاند. برای انجام عمل تزریق از چند نوع نیروی محرکه برای مدلهای گوناگون بهره بردهاند. متداولترین نوع استفاده از نیروی الکتریسیته است که در آن یک الکتروموتور قدرتمند وجود دارد. برای سیستمهای جدیدتر فناوریهای الکترومغناطیسی وارد عمل میشوند. یکی از معروفترین نمونهها مدل سلونوئیدی است. دو مورد دیگر نیز در بازار وجود دارد و هر دو مورد توجه مخاطبان خود هستند. یکی از آنها مدل هیدرولیکی بوده و نمونة دیگر را به اسم پمپ پنوماتیکی میشناسند.
نگاه نزدیک به دوزینگ پمپ دیافراگمی
دوزینگ پمپ دیافراگمی موتوری یکی از پرکاربردترین انواع این پمپها هستند که میتوان گفت به خوبی پاسخگوی نیازهای غالب متقاضیان است. قوای محرکه این وسیله از یک الکتروموتور پیشرفته و پرتوان به وجود میآید. نیروی بهدستآمده از موتور به بخش دیگری به نام جعبه محتوی دندهها وارد میشود. سپس وسیلهای به نام شفت در سر راه قرار داده شده که به دیافراگم دستگاه وصل شده است. این شفت باعث میشود تا پیستونها بالا و پایین بروند و تحرک داشته باشند. این عمل همان دوزینگ است.
یک قسمت آهنربایی در این پمپ در نظر گرفته شده است. وقتی که الکتریسیته وارد سیمها شود یک القای بار الکتریکی صورت میگیرد. پس از آن قسمت آهنربایی شروع به کار کرده و روی شفت تأثیر میگذارد. این تأثیر ناشی از یک میدان مغناطیسی موقتی است که در نتیجه جریان برق ایجاد شده و وظیفه آن کنترل حرکات شفت است.
در این زمان دستگاه دوزینگ پمپ دیافراگمی موتوری به گونهای تنظیم شده که به صورت مداوم برق قطع و سپس برقرار شود. همزمان یک فنر وجود دارد که این بخش را باز به سمت عقب میکشد. در ادامه و تکرار این چرخه فرایندهای تزریق و جذب انجام میشود.
ویژگیهای مهم و اطلاعات ضروری دوزینگ پمپ دیافراگمی
برای شرایط و محیطهای گوناگون تمهیدات ایمنی مختلفی برای انواع پمپها در نظر گرفته شده است. یکی از این موارد بهرهگیری از مجوز امنیتی به نام IP55 است. طبق این کلاس ایمنی دستگاه بهگونهای عایقبندی شده که هیچگونه گردوخاک یا قطرات آب به آن نفوذ نکند.
ممکن است مواقعی پیش بیاید که شما بخواهید از دوزینگ پمپ دیافراگمی موتوری در محیطهای حساس با احتمال خطراتی همچون آتشسوزی استفاده کنید. برای بهکارگیری پمپ در محیطهای خطرآفرین از پمپهایی با ایمنی بالا و گواهینامههای ضد انفجار و ضد احتراق استفاده کنید.