مونو پمپ گونهای از پمپ است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته و به شدت کاربردی است. از این پمپ معمولا برای جابهجایی مایعات و سیالات استفاده میکنند و آن را به نامهای پمپ حفره ای، پمپ پیش رونده و مارپیچی نیز میشناسند. در ادامه به مشخصات فنی مونو پمپ و انواع آنها میپردازیم.
مونو پمپ
مشخصات فنی برخی از این مونو پمپ ها
ساختار دستگاه مونو پمپ به گونهای است که دارای یک استاتور مارپیچی از جنس پلاستیک است و در داخل آن یک ماردون فلزی تعبیه شده است. متریال مورد استفاده در ساخت مونو پمپها به شدت باکیفیت بوده و دقت زیادی در طراحی و ساخت آنها شده است. مونو پمپها با توجه به جنس و ساختار منحصر به فردی که دارند برای جابهجایی مواد شیمیایی از جمله انواع چسبها، مواد خوراکی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه انواع مونو پمپهای مختلف را برایتان شرح میدهیم.
از جمله اجزای مونو پمپها به موارد زیر میتوانیم اشاره کنیم:
- روتور
- استاتور مونو پمپ
- بدنه
- سیستم انتقال
- نشت بند
- محفظه دهش و خروجی پمپ
- مونور و گیربکس
بررسی انواع پمپ از نوع مونو
مونو پمپها را با توجه به کاربردهایی که دارند، دستهبندی میکنند و از جمله مهمترین نوع این قبیل پمپها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پمپ لولهای Pipe Mono Pump
- پمپ هلیکسدار لولهای
- پمپ ساده لولهای
- پمپ قیفی Hopper Mono Pump
- پمپ قیفی پل شکن
- پمپ فوم بتن Concrete Mono Pump
- پمپ عمودی Vertical Mono Pump
- پمپ اندازهگیری Dosing Pump
در ادامه مشخصات فنی برخی از مونو پمپهای نام برده را برایتان شرح داده و توضیح میدهیم.
مشخصات فنی برخی از مونو پمپ ها
-
مونو پمپ لولهای
رایجترین نوع این قبیل پمپها نوع لولهای است که برای منتقل کردن سیالات مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا این لوله به کمک فلنچ به پمپ متصل شده است و با مکش فوقالعادهای که دارد، برای جابهجایی مایعات و سیالات در کمترین زمان ممکن مناسب است. توان این مونو پمپ ۱.۵ تا ۳۰ کیلو وات و سرعت آن ۷۰۰ دور در دقیقه تا ۱۴۰۰ دور است.
-
پمپ قیفی
از این نوع پمپ برای انتقال موادی که حالت غلیظ و خمیری دارند، استفاده میکنند و با توجه به ساختاری که دارند، در صنایع غذایی مانند رب، کمپوت و مربا، خمیرهای مختلف و… کاربردی است. توان و سرعت این مونو پمپ نیز مشابه مورد قبلی است.
-
پمپ بتنی
این نوع پمپ به شدت سبک بوده و در ساختار آن حبابهایی از هوا وجود دارند که حالتی شبیه به اسفنج دارند. این پمپ در مقابل حرارت، صوت و فشار مقاومت بسیار بالایی دارد. از این نوع پمپ بتونی برای انتقال بتن استفاده میکنند و برای ساخت و ساز به شدت کاربردی است. سرعت این پمپ از ۱۰۰ دور در دقیقه تا ۴۰۰ دور در دقیقه است.
روش کار با دستگاه مونو پمپ
لازم به ذکر است که روش کار دستگاه مونو پمپ با توجه به کاربردهای آنها متفاوت است، اما میتوانیم بگوییم که کلیت مشابه دارند. معمولا با چرخش الکتروموتور، ماردون فلزی درون پمپ شروع به چرخش کرده و فعالیت آن آغاز میشود.
مونو پمپ برای انتقال و جابهجایی مواد با غلظت بالا به شدت مناسب است و ظرفیتی مانند ۱ تا ۱۵۰ مترمکعب در ساعت و تحمل فشار از ۶ تا ۴۰ بار را دارد.
مزایای استفاده از مونو پمپ
- قابلیت خروجی پیوسته و بدون تلاطم
- پوشش طیف گستردهای از فشارها و ظرفیتها
- انتقال مواد جامد و خمیری
- تعمیر و نگهداری راحت
- داشتن جریان یکنواخت و پیوسته
- سر و صدای محدود
- استفاده دائم و بدون توقف
- قابلیت انتقال مواد چند فازی
معایب این قبیل از مونو پمپ ها
تمامی پمپهایی که در صنابع شیمیایی، غذایی و… کاربردی هستند، علاوه بر مزایا دارای معایبی نیز هستند. به عنوان مثال در برخی مواقع که عملکرد مونو پمپ دچار ایراد میشود، باید سریعاً برای تعمیر اقدام کرد و بهتر است برخی اوقات از نظر فنی بررسی شود.
نکاتی مهم برای خرید انواع مونو پمپ
برای خرید انواع مونو پمپ باید به این نکته توجه داشته باشید که به چه منظور قصد خرید این نوع از پمپ را دارید. طراحی پمپها به گونهای است که با توجه به کاربرد خود متفاوت هستند. به عنوان مثال پمپهای چند فازی بیشتر در صنایع استفاده میشوند. توجه داشته باشید که برای خرید این قبیل از پمپها از طریق مراکز فروش معتبر اقدام کنید تا نسبت به کیفیت متریال پمپها اطمینان داشته باشید و برای مدت طولانی قادر به استفاده از پمپها باشید.