مشخصات فنی پمپ پیستونی
پمپ پیستونی از لحاظ سطحی شبیه موتور اتومبیل است و یک آرایش تک سیلندر ساده دارد. با این وجود چنین پمپ سادهای با تحمل یک پالس مایع در هر دور، پالسهای فشار غیرقابلقبول زیادی را به سیستم وارد میکند. بنابراین پمپهای پیستونی عملی از چند سیلندر و پیستون استفاده میکنند تا مایعات را صاف و یکدست کنند و در طراحی پمپهای چند سیلندر که به طرز شگفتانگیزی جمعوجور هستند، نبوغ زیادی به کار میرود.
پمپهای پیستونی بیشترین بازه عملکرد کلی را ارائه میدهند. میتوان آنها را با سرعت زیاد هدایت کرد تا نسبت قدرت به وزن بالایی را فراهم کنند. آنها میتوانند در سطوح فشار بیش از 5000 پوند بر اینچ مربع کار کنند. به دلیل وجود پیستونهای بسیار نزدیک، آنها دارای بالاترین بازده حجمی هستند و میتوانند دامنههای زیر را کنترل کنند:
- سرعت جریان بین 5 و 700 گالن بر دقیقه
- فشار کل بین 50 تا 5000 پوند بر اینچ مربع
- قدرت بین 1 تا 500 اسب بخار
مزایا و معایب پمپ پیستونی
از مزایای پمپهای پیستونی میتوان به قابلیت خودآرایی (پمپ خودکار) و کارایی بالا اشاره کرد. معایب آن شامل تحویل پالسدار آنها و بهویژه در مورد واحدهای بزرگ، نیاز آنها به فضای زیاد، جرم زیاد و هزینههای بالای سرمایهگذاری آنها در واحد خروجی پمپ است.
نتیجه
پمپ پیستونی هیدرولیکی نوعی پمپ جابجایی مثبت رفتوبرگشتی است که فشار زیادی را برای کمک به جریان سیال مانند آب ایجاد میکند. انرژی آن توسط مکانیسم محرک هیدرولیکی تأمین میشود که به حرکت مایع به پایین محفظه استوانهایشکل کمک میکند. این پمپهای رفتوبرگشتی دارای یک مهروموم قطر خارجی با اتصال میله پیستون هستند. آنها با ایجاد فشار از طریق توزیع انرژی در مایع پمپشده کار میکنند. این عمل منجر به ایجاد یک استوانه مایع تحت فشار میشود.
پمپهای پیستونی زمانی ایدهآل محسوب میشوند که یک برنامه نیاز به دبی بالاتر از مایعات و فشار کم داشته باشد. در این صورت با کمی تلاش میتوانند مایعات را به سرعت تخلیه کنند. پمپ پیستونی همچنین به دلیل توانایی ایجاد فشار بالا برای شستشوی سطوح نیز مفید عمل میکند. با اینحال انواع پمپهای پیستونی در بازار وجود دارد و هر نسخه کمی متفاوت عمل میکند.