تقسیمبندی پمپ کفکش از نظر قدرت
پمپهای کفکش بر اساس ساختار الکتروموتور و قدرت تقسیمبندیشده، دارای مشخصات زیر هستند:
- پمپ کفکش تکفاز: دارای دهانه خروجی با سایزهای ۱ ، ۱/۱.۴، ۲ و ۳ اینچ هستند و با برق تکفاز (۲۲۰ ولت) کار میکنند. این پمپها برای مصارف خانگی و در مقیاس کوچک مناسب و مورداستفاده هستند.
- پمپ کفکش سهفاز: دارای دهانه خروجی با سایزهای ۲ ، ۳ ، ۴ و ۶ اینچ هستند و با برق سهفاز (۳۸۰ ولت) کار میکنند. این پمپها برای مکش و انتقال سیالات در صنایع بزرگ به کار گرفته میشوند.
محدوده قدرت الکتروموتور پمپ کفکشها بین ۱ تا ۱۵ اسب بخار متغیر است. وجود فلو سوئیچ یا فلوتر در ساختار پمپ کفکش به جلوگیری از خشک کار کردن و سرریز شدن مایع کمک میکند. منبع انرژی این پمپ میتواند شامل باتری، اتصال به کابل برق تکفاز و سهفاز باشد که بنا بر کاربرد آن در هنگام خرید باید موردتوجه قرار گیرد.
روش کار با پمپ کفکش
برای استفاده از پمپ کفکش باید ابتدا اتصالات بین شلنگ به پمپ را بررسی کنید. بعد میتوانید با ریختن یک لیوان آب بر روی بخش بالایی پمپ سیستم داخلی آن را برای راهاندازی آماده کنید. سپس باید پمپ را در عمیقترین قسمت استخر یا چاه آب قرار دهید. بعد از اطمینان از اینکه پمپ به صورت خشک کار نمیکند، برق آن را وصل کنید. توجه داشته باشید که عملیات پمپاژ را تا زمانی ادامه دهید که پمپ هنوز در آب قرار دارد زیرا خشک کارکردن آن منجر به سوختن پمپ میگردد.
نکات مهم هنگام کار با پمپ کفکش
حتماً در نظر داشته باشید که این پمپ برای انتقال سیالات صاف و زلال به کار میرود. پس در صورتی که مایع موردنظر حاوی ذرات درشت و گلولای است، از پمپ لجنکش استفاده کنید. چنانچه کف محل قرارگرفتن پمپ گلآلود است، میتوانید پمپ کفکش را داخل صافی قرار دهید تا سیال را فیلتر کند. برای اطمینان از اینکه پمپ در حالت خشک کار نمیکند، میتوانید از مدلهای دارای فلوتر استفاده کنید تا در صورت پایین رفتن سطح آب پمپ را خاموش کند.