آب سالم همواره یکی از اساسیترین نیازهای بشر بوده و هست. برای اطمینان از سلامت و پاکیزگی آب روشهای مختلفی ابداع شده است. در همین راستا از مخازن فیلتر شنی یا صافی شنی به عنوان قدیمیترین و در عین حال پرکاربردترین روشهای تصفیه آب یاد میشود. در ادامه به صورت دقیق روش کار با این دستگاه، ویژگیها، مزایا و سایر نکاتی که دانستن آنها برای مصرفکنندگان این دستگاه ضروری است را با هم بررسی میکنیم.
فیلتر شنی
فیلتر شنی که با عنوان سند فیلتر نیز شناخته میشود، در واقع امکان حذف و از بین بردن مواد زائد و آلودگیها را با گذراندن آب از بستر شن و ماسهای فراهم میکند. این روش برای زدودن ذرات معلق در آب با اندازه بیشتر از 100 میکرون به کار میرود. تصفیه آب با فیلتر شنی در مصارف خانگی و صنعتی به طور گسترده استفاده میشود.
بدنه این صافیهای شنی از جنسهای متنوعی است و پرکاربردترین آنها شامل بدنههای فلزی، بتنی و فایبرگلاس است. در نوع فلزی این فیلتر از ورقهای گالوانیزه استفاده میشود. همچنین در صورتی که مصرفکنندگان به دنبال استفاده مخازن فیلتر شنی در تصفیهخانههایی با ظرفیت بالا باشند، بهتر است از نوع بتنی این صافیها استفاده کنند که خیلی مقاوم و مستحکم هستند. در نوع فایبرگلاس نیز از کامپوزیتهای تحت فشار استفاده میشود که با نام صافی شنی FRP شناخته میشود.